Close

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Ontario
    Posts
    3

    Inverted Tie rod and twitchy feel ???

    Hey guys, i just recently did a bunch of work on my ep: Energy suspension bushing kit front and rear, both ball joints, inverted tie rod ends, the steering rack bushing, and all sway bar links.

    Took the car for a test and saw it was wandering at high speeds like crazy. So i took it for a professionally done alignment.
    All specs are in except rear camber because i did not buy the adjustable camber arms. IT still wanders like crazy at highway speeds. The mechanic said that the camber in the rear could be the case?

    I been searching like crazy online and the things i have done should of helped with these issue, to be honest the steering is worse then when i had nothing done to it.

    Could it be that i didnt lubricate the steering rack enough when doing the bushing there? Could it be the inverted tie rods??

    Let me know what you guys think or if you had this problem. The inverted tie rods are the Hard Race ones.

    Thanks!!

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Ontario
    Posts
    3
    Hey guys quick update, replaced my rear camber arms with adjustable ones and it still seems to be wandering. I am getting a knocking noise when i give it gas and let off in the front. I jacked up the car and tested for play but did not see find any.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    San Diego
    Posts
    19
    Check the balancing of tires and if you make sure that there are no issues with parts installed. Also what is your alignment spec for TOE in?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •